SPELEN

Dat kan naar hartelust op de kinderboerderij. Er zijn diverse speeltoestellen en andere speel-attributen zoals tractoren, fietsjes, karren etc. Daarnaast lopen er diverse katten rond. Daar kun je natuurlijk niet echt mee spelen maar je kunt ze wel voorzichtig aanhalen. Met de andere dieren zoals geiten, varkens, schapen, konijnen kun je niet spelen. Onder begeleiding kun je sommige dieren aanhalen. Maar pas wel op!!!

 

LEREN

Op de kinderboerderij kun je veel leren over de dieren, hun gedrag en gewoontes en wat zij eten. Er is een zoektocht gebaseerd op de naam van het dier. In de stal kun je meer informatie vinden over de dieren of je kunt het vragen aan 1 van de vrijwilligers van de kinderboerderij.

Er zijn ook heel veel planten aanwezig. Sommigen hebben stekels,  anderen zijn zacht of voelen ruw aan. Ook zijn er planten, struiken en bomen die vruchten of noten dragen in een bepaald jaargetijde. Een aantal ervan kun je eten! Maar voordat je iets in je mond stopt vraagt het even aan je ouder(s), begeleider of iemand van de Kinderboerderij. Kortom: loop maar eens door de belevingstuin.

Kinderboerderij De Sik is een zwerfboekstation. Dit is een plaats waar je je boeken, die je niet meer gebruikt kunt inleveren. je kunt dan ook weer nieuwe boeken meenemen. Je kunt deze boeken als je ze gelezen hebt terugbrengen naar de Kinderboerderij, maar je kunt ze ook doorgeven of ergens achterlaten. Bij de bushalte, de wachtkamer van de dokter, op school enz. Op deze manier kunnen veel meer kinderen genieten van deze boeken. Ook als je geen boeken hebt om in te leveren, mag je toch naar de kinderboerderij komen om een zwerfboek op te halen. Zwerfboeken zijn helemaal gratis.

 

VERGADEREN, CURSUSSEN, etc.

De unieke locatie, de rust en de dieren maken de Kinderboerderij ook geschikt voor een vergadering, cursussen en bijeenkomsten. Deze kunnen plaatsvinden in “De Stal” of bij goed weer buiten op het terras. Het max aantal deelnemers is ca 15 personen

De Huur is 15 euro per dagdeel, een kan koffie of thee (ca 12 kopjes) kost 10 euro. Gebruik van de flip-over kost 5 euro. In overleg kunnen misschien andere wensen worden gerealiseerd.

Ook is het mogelijk om in het kader van teambuilding activiteiten te verrichten op kinderboerderij De Sik. Denk daarbij aan tuin onderhoud, verrijkingsmateriaal maken voor de dieren, reparatie etc.

Interesse? Vul dan het contactformulier in of stuur een email. Er wordt dan zsm contact met u opgenomen!

    of  secretariaat@de-sik.nl