Kinderboerderij De Sik heeft de ANBI status gekregen. Hierdoor levert het doen van een gift belastingvoordeel op. Hoeveel voordeel is afhankelijk van de wijze waar op de gift wordt gedaan, een gewone gift of een periodieke gift

De Gewone Gift. Je vindt dat de kinderboerderij belangrijk is en je besluit om de kinderboerderij te steunen met een gift van 1 euro per maand. Dat wil je doen voor een paar jaar. Je hebt geen overeenkomst Periodiek Gift in geld. Wel maak je het geld elke maand over naar De Sik. Je mag de gift aftrekken bij je belastingaangifte. Er geldt voor deze gewone gift wel een drempel ( De drempel is afhankelijk van je inkomen en wordt automatisch berekend bij je belastingaangifte)

De Periodieke Gift.  Als je Kinderboerderij De SIK steunt met een gift voor een langere tijd,  heeft dit niet alleen voordelen voor de Kinderboerderij, maar ook voor jou. Want als je je gift voor een periode van minimaal vijf jaar vastlegt in een eenvoudige periodieke overeenkomst, levert dit je belastingvoordeel op. De voordelen op een rijtje:

  • Kinderboerderij De Sik en de dieren zijn voor langere periode verzekerd van je steun.
  • Het kost jou geen extra geld.
  • De gift is volledig aftrekbaar bij je belastingaangifte. (Er geldt geen drempel)
  • Dankzij onze ANBI-status komt jouw gift volledig ten goede aan de dieren en de Kinderboerderij.
  • Er is geen minimum schenkingsbedrag. Ook bepaal je zelf of je per maand, kwartaal, halfjaar of jaar wilt doneren.
  • De gift wordt overgemaakt naar de rekening van Kinderboerderij De Sik

 

Een voorbeeld van een Periodieke Gift.  Je vindt de Kinderboerderij De SIK een goed doel voor een langere periode. Je kijkt wat je wilt geven en je besluit om maandelijks 1,00 euro over te maken aan de Sik (12 euro per jaar), Je gaat een periodieke overeenkomst aan met De Sik voor 5 jaar en betaald per maand 1 euro. Je bent dus verplicht om gedurende 5 jaar het bedrag van 12 euro per jaar over te maken aan De Sik. Vanwege de ANBI status van De Sik levert dit je een aftrekpost op van 12 euro. Er geldt in dit geval geen drempel.

Ben je geïnteresseerd  vul dan onderstaand contactformulier in. Vul als onderwerp in Gewone Gift of Periodieke Gift