Help Mee

Zoals je al op de openingspagina van deze website hebt kunnen lezen is Kinderboerderij De Sik nagenoeg geheel afhankelijk van subsidies, giften, adopties en donaties.

GIFT.  Je kunt ons mee helpen door een eenmalige gift, maar je kunt ons ook voor langere tijd steunen, bijvoorbeeld met een periodieke gift. Omdat Kinderboerderij De Sik de ANBI status heeft, geeft een periodiek gift een groter belasting voordeel dan een gewone gift. Dit wordt uitgelegd op de pagina Gift en ANBI.

ADOPTIE. Een bijzondere vorm van Help Mee is het adopteren van een dier. Dat dier wordt niet je eigendom, maar blijft op de kinderboerderij. Dat is fijn voor het dier en zo weet jij zeker dat het dier alle zorg en aandacht krijgt om het gezond te houden. Natuurlijk kun je wel tijdens de openingstijden of tijdens activiteitsmiddagen altijd naar je geadopteerde dier komen kijken. De kosten van de adoptie zijn 15 euro per jaar. Meerdere mensen kunnen hetzelfde dier adopteren. Indien een geadopteerd dier overlijdt dan krijg je een bericht en de mogelijkheid om een ander dier te adopteren. Geld teruggeven is niet mogelijk.

Als je besluit om een dier te adopteren dan kan dat op verschillende manieren, bijvoorbeeld jaarlijks maar ook bijvoorbeeld voor een  periode van 5 jaar. Ook deze laatste vorm geeft een groter belasting voordeel op dan een jaarlijkse adoptie. Je kunt langs komen op de kinderboerderij om een dier uit te zoeken of je vult het contactformulier in met als onderwerp adoptie. Wij nemen dat zsm contact met je op.

Is de adoptie geregeld dan ontvang je een adoptie certificaat met een foto van je dier. Ook wordt je op een regelmatige basis per email geïnformeerd over je dier.

DONATIES. Een donatie heeft veelal een specifiek doel en kan op verschillende manieren worden gedaan. Het belangrijkste verschil met een gift is dat de donatie via de organisatie Why Donate wordt gedaan. Why Donate stort maandelijks de gedoneerde bedragen op de rekening van De Sik. Hiervoor rekent Why Donate een klein percentage van het gedoneerde bedrag. Zie verder de pagina Donaties

Tot SLOT. Bovenstaande voorbeelden gaan vooral over geld. Maar voor ondersteuning is ook mogelijk door middel van materiaal en/of tijd

Wilt u op een manier Kinderboerderij DE Sik ondersteunen neem dan contact met ons op via onderstaand contactformulier met als onderwerp ondersteuning en geef aan wat u in gedachte heeft.