Het dier van de maand mei

Hallo, Ik ben deugniet. Ik ben een kruising tussen een landgeit en een dwerggeit. Ik ben niet geboren op deze kinderboerderij maar op een andere. Dat was tijdens kerst en best wel gezellig met allerlei andere dieren in de buurt en ook veel mensen die kwamen kijken.

Ik heb mijn naam gekregen van de verzorgers omdat ik nogal ondeugend was (of eigenlijk ben!) Ik haalde vroeger graag allerlei spullen uit de zakken van de verzorgers, vooral als het een beetje uitstak.

Zo heb ik een keer een mobiele telefoon bij 1 van de verzorgers weggehaald. En hihi dat merkte ze pas veel later!! Weet je wat toen jammer was? Ik kende niemand om op te bellen!

 

 

Het dier van de maand april

Hallo Ik ben Lotje. Ik ben een Nederlandse hangoor dwergkonijn. Zoals je ziet ben ik wit met een beetje bruinig/ beige achtige kleur. Ik vind dat best mooi en het past goed bij mijn gekleurde ogen. Sommige mensen vinden mijn ogen blauwachtig rood. Ik vind dat mijn ogen meer een paarse kleur hebben.

Ik ben al een aantal jaren op de kinderboerderij en woon bij de konijnenflat. Kom je mij een keer opzoeken?

 

 

 

 

Het dier van de maand maart

Hallo Ik ben Puk, Ik ben een aantal jaren geleden, samen met mijn zus, op de kinderboerderij geboren.Wij zijn onafscheidelijk, dus zie je ons vaak samen. Ik ben ook een makkelijk schaap. Daarom sta ik wel eens bij de dwerggeiten, wat de andere schapen niet mogen, want die maken wel ruzie. Dat is wel héél dom van die schapen want wij hebben geen horens en die horens doen best zeer tegen je hoofd. Ik kan ook geadopteerd worden voor 15 euro per jaar. Je krijgt dan een adoptie certificaat. Het geld wordt ondermeer besteed aan eten en voor mijn gezondheid

 

 

Het dier van de maand februari

Hè hè eindelijk mag ik dier van de maand zijn. Mijn zus Simba moest natuurlijk weer als eerste! Ik ben Bob en net als mijn zus een buitenkans kat. Bijna 2 jaar geleden ben ik op de kinderboerderij komen wonen Ik was heel erg bang en van mensen moest ik al helemaal niets hebben. Langzaam aan vond ik het steeds gezelliger op de kinderboerderij en ben ik een paar mensen gaan vertrouwen. Bij voorbeeld mijn verzorgster, die noemt mij al haar knuffelbeer! Maar voor vreemden loop ik weg en ga op een afstand naar hun kijken. Wie weet dat ik over een tijdje ook vreemde mensen vertrouw maar voorlopig ben ik liever voorzichtig.

Bob kan geadopteerd worden, dat kost 15 euro per jaar. Je krijgt een adoptie certificaat.Bob blijft namelijk op de kinderboerderij wonen. Het geld  wordt besteed aan eten voor de dieren en in voorkomend geval de kosten van de dierenarts.

 

 

Het dier van de maand januari.

Hallo Ik ben storm.

En ik ben een Nederlandse hangoordwergkonijn. Ik ben wat de mensen noemen een rammelaar, waarom weet ik niet. Aandacht krijgen vind ik erg prettig en het liefste knuffel ik de hele tijd.

 

 

 

 

 

 

Het dier van de maand december.

Hallo Ik ben Saar, de oudste dwerggeit van de kinderboerderij. Raadt maar eens hoe oud ik ben!

Ik kan dan wel de oudste van de groep zijn, maar ik ben nog zo fit als een hoentje. Ik kan al dat jonge grut in de wei nog makkelijk aan. En ik speel zelfs nog wel eens met ze mee.

Maar als ik ze beu ben, dan ga ik ergens boven op liggen. Als ze mij dan toch komen vervelen, dan jaag ik ze gewoon weg! Verder heb ik goed vriend in de wei. Hij heet Sefke en wij slapen altijd samen in de stal.

 

 

Het dier van de maand november.

Hallo ,Ik ben Fee

 ik ben een kruising van een landgeit en een melkgeit. Dat was een “ongelukje’. Mijn vader was ontsnapt en kwam mijn moeder tegen. En dat was liefde op het eerste gezicht! 

Ik ben geboren op de kinderboerderij en heb ook nog een half zusje, Missy en een broertje. Mijn broertje woont ergens anders. Maar Missy woont ook op de boerderij, dus dat is best gezellig

Helaas overleed onze moeder vroeg. 

Missy en mijn broertje waren eigenlijk te jong om zonder moeder te zijn. Ik had destijds al zelf  2 babygeitjes en heb toen als grote zus de zorg voor Missy en mijn broertje op mij genomen.

Iedereen was vol bewondering dat ik dat deed. Maar dat doe je toch voor je familie en zeker als grote zus!

Weet je dat ik heel goed kan springen! Een hek van 1 meter hoog is geen probleem voorbij Sommig medewerkers van de kinderboerderij noemen mij wel eens het paard, phfff ze weten niet beter.

 

 

Het dier van de maand oktober

Je zult het misschien niet zeggen, maar ik ben nog geen jaar oud! Ik ben in april geboren en zoals je kunt zien ben ik goed gegroeid.

Toen ik werd geboren waren we een drieling. Dat was heel zwaar voor onze moeder Daantje. Daardoor had zij onvoldoende melk en zijn we met de fles groot gebracht.

Nu ben ik met mijn zusje Mi en mijn moeder op de kinderboerderij. Weet je hoe ik aan mijn naam Ré ben gekomen? Toen we werden geboren werden wij Do, Re en Mi genoemd.

 

 

 

Het dier van de maand september

Hallo ik ben Simba ,

Ik ben een buitenkans kat.Ik ben op straat geboren samen met mijn broertjes en zusje. Wij hebben 5 maanden samen met onze moeder op straat gezworven.

De mensen hebben ons zien lopen en dit aan de dierenbescherming gemeld. Zij hebben het doorgegeven aan Zwerfkatten Geluk Breda . Die hebben ons gevangen met speciale kooien waarin zij lekkere hapjes hadden gedaan, want tja we hadden best een beetje honger.

Wij zijn toen bij de dierenbescherming terecht gekomen en daar hebben ze ons heel goed geholpen om gezond te worden. Wel moesten wij naar de dierenarts om te zorgen dat we geen kleintjes meer konden krijgen of maken. 

In het dierenopvangcentrum hebben ze gekeken of wij tam gemaakt konden worden. Nou dat zagen wij echt niet zitten dus elke keer als er iemand ons wilde bekijken of erger nog aanhalen, gaven we een blaasconcert en dreigden we met krabben en bijten. Zo hebben wij ze kunnen overtuigen dat wij niet tam konden worden en hebben zij gezocht naar een plek waar wij samen  buiten kunnen leven maar waar wij ook ook een slaapplekje hebben en eten krijgen. Zo zijn wij op de kinderboerderij gekomen.

Maar ik heb het opvangcentrum goed voor de gek gehouden hoor. Ik ben nu de grootste schootkat van de kinderboerderij.  Ik probeer bij iedereen op schoot te kruipen om aangehaald te worden! Mijn broertjes en zusje durven ook steeds meer maar nog niet zoveel als ik. 

 

 

Het dier van de maand augustus

Kunnen jullie het dier van de maand vinden?Ja, daar midden in de roos; een honingbij.De bijen van kinderboerderij de Sik wonen in de bijenkasten. Ze staan in de omloop achter de weide van de schapen en de geiten. In de bijenkast wonen 3 soorten bijen; 1 koningin, heel veel werksters (vrouwtjes) en in de zomer ook darren(mannetjes).

Bijen zijn heel belangrijk voor de natuur. Zij brengen het stuifmeel van bloem tot bloem. Zo ontstaan er nieuwe planten, fruit (bijv appels, peren) en vruchten (aardbeien, bramen etc) .

Bijen eten nectar. Zij zuigen dit uit bloemen. Van de nectar maken ze honing. De honing stoppen ze in de honingraat als eten voor de winter. De verzorger van de bijen, de imker, haalt ook honing uit de kast om aan ons te verkopen. Dat wordt op De Sik gedaan door Breda Zoemt. Honing is lekker en gezond. Dus koop gerust een potje overheerlijke honing bij de Sik.

 

 

Het dier van de maand juli is Max

Hallo ik ben Max de bok en woon sinds eind 2021 op de Sik. Daarvoor woonde ik in Sprang Capelle.  Dat was ook leuk, maar hier is het veel gezelliger.. Je kunt mij herkennen aan mijn bokkenpruik en mijn sik. Aan mijn horens kun je zien dat ik nog niet zo oud ben. Mijn horens groeien nu pas naar buiten. 

Ik ben een landgeit. dat is 1 van de oudste geitensoorten van Nederland. Ik kan goed tegen de Nederlandse weersomstandigheden maar als het koud is of het regent dan ga ik lekker in de stal liggen.  Ik zit in een apart deel van de wei met mijn vriendjes Pip en Woezel.

 

 

 

Het dier van de maand juni is Dolf. 

Dolf is een mannetjes schaap oftewel een ram. Hij is een kruising van twee rassen schapen, namelijk  een texelaar en een swiffer (nee niet die van de reclame!).

Na zijn geboorte  had zijn moeder niet voldoende melk en is Dolf groot gebracht met de fles. Dat is gebeurd op “De Kleine Hoeve”. Kort daarna is Dolf met zijn moeder verhuist naar De Sik. Inmiddels is Dolf al 12 jaar op de kinderboerderij.

Vorig jaar is zijn moeder overleden. Dus nu is Dolf het oudste schaap van de Kinderboerderij.