Op deze pagina kun je bijna alle dieren terug vinden die op de Kinderboerderij aanwezig zijn. Dat zijn ondermeer schapen, verschillende soorten geiten, varkens, konijnen, cavia’s, pluimvee, katten en vissen.

De kinderboerderij draagt het welzijn van haar dieren hoog in het vaandel.

De kinderboerderij is geen vermeerderingsbedrijf. Wel wordt er naar gestreefd om een vitaal en gevarieerd dierenbestand te behouden.

De intrinsieke waarde van een dier en de beschikbare ruimte, kennis en budget zijn bepalend voor het aantal dieren dat wij houden. Door zorgvuldige afwegingen te maken, worden onze dieren de verzorging, huisvesting en omstandigheden geboden die nodig zijn voor een prettig, soorteigen leven.

Momenteel hebben wij een flink aantal dieren die op onze kinderboerderij van hun pensioen mogen genieten. De meeste dieren zijn hier geboren en mogen tot hun einde hier blijven. Maar net zoals bij mensen komt ook bij dieren de ouderdom met gebreken. Ze lopen soms stram, mank. Hun vacht is minder mooi, een varken met een navelbreuk. Het hoort er allemaal bij.

Hun welzijn wordt nauwlettend in de gaten gehouden door een ervaren dierenverzorgster en de veearts. 

 

Gekoppeld!

Normaal worden wagons van treinen aan elkaar gekoppeld, maar in dit geval gaat het over de bokken en de geiten. Afgelopen donderdag zijn de bokken en de geiten bij elkaar in de wei gezet. Nu denken sommige mensen misschien o jee daar komen kleine geitjes van. Nee hoor de bokken zijn enige tijd geleden geholpen. Dus dat gebeurd niet.

Dat neemt niet weg dat het altijd een spannend moment is; accepteren de dieren elkaar of wordt er gevochten. Een hekdeel tussen de twee weides is verwijderd en dat is het afwachten wat er gebeurd. Natuurlijk moest wel even de rangorde worden bepaald, maar dat hoort erbij. Toen dat was gebeurd liep alles door elkaar of het altijd al zo geweest was. Nu beschikken de bokken en de geiten over twee schuilstallen en een iets groter terrein

 

Geboren:

 

20 juni 2022

Bambi heeft vanmiddag een kleintje gekregen. De nieuwe aanwinst ziet er gezond uit. En de naam is PLUK!

 

 

 

 

 

Onze Katten

Bob
Lilo
Kleintje
Marley
Simba
Bob

De Geiten

Mona
Bo
Bambi
Faya
Coco
Maan
Mona

De Dwerggeiten

Pluk
Hannie
Ietje
Max
Missy
Romy
Bruintje
Smurf
Mona
Stella
Vlekje
Woezel
Sjefke
Fee
Saar
Babs
Luna
Pip
Pluk

De Varkens

Frankie
PHOTO-2024-06-29-10-37-35
PHOTO-2024-06-29-10-38-19
Frankie

De Schapen

Diva
Daantje
Muk
Muk
Diva

De Konijnen

Konijn 1
Konijn 2
Konijn 3
Konijn 4
Konijn 5
Konijn 6
Konijn 1

De Cavia’s en Dwerghamsters

Knabbel
Babbel
Cavia 1
Cavia 2
Cavia 3
Knabbel

Haan en Kippen