20 juli was gelukkig mooi genoeg voor ons springkussen met plonsbad.  De combinatie springen, klimmen, glijden en nat worden sprak veel kinderen aan, Dus er werd veelvuldig gebruik van gemaakt.

Rond het middag uur heeft “Breda Zoemt” nog een demonstratie “bijen” gegeven aan’ De Pluk”. De pluk weet nu waar de honing vandaan komt en hoe dat wordt gemaakt. En gelukkig is er niemand gestoken!

      

10 juli

Op zondag 10 juli heeft Fee laat in de middag eindelijk twee geitjes gebaard. Zij heeft ons wel heel lang in spanning gehouden, maar gelukkig is alles goed gekomen.

9 juli

Afgelopen zaterdag 9 juli hebben 4 vrijwilligers de kinderboerderij ondersteunt voor een tweetal grotere werkzaamheden. Zo is het hekwerk van de donatie gelden bij de weide van onder andere Mona, Bambi, Maan, Coco, Bo Faya en Pluk geplaatst. Dit is geen gaas hekwerk, maar bestaat uit panelen die steviger en hoger zijn. Hierdoor is de kans kleiner geworden dat de geiten uitbreken. Donateurs nogmaals bedankt!!!

 

Als ik later groot ben kom ik er misschien wel overheen.

Ook was er voldoende tijd om een nieuwe doorgang te plaatsen in de sluis bij de kleine geiten. Daar moet nog wel e.e.a. de komende tijd aan gebeuren, maar dat gaat vast lukken.

Alle vrijwilligers, maar met name Patrick, bedankt voor de hulp!!!

 

12 juni

De kinderboerderij De Sik was vandaag het startpunt voor ” Heerlijk Rondje Burgst”. Dat kon lopend of met een huifkar. Voor beiden was een brede ondersteuning van o.a. de Heemkundekring “Op de Beek”(historie) en de legende jagers (verhalen). Zo kreeg men een indruk en een stukje geschiedenis van dit pareltje in onze wijk.
Op De Sik waren hapjes te koop en er was een ijscoman met zelf bereid ijs. Het geheel werd muzikaal ondersteund door Ilo Johannis. Kortom een mooie, leerzame en gezellige dag!

11 juni Open dag  De Sik

Tegelijk met het Haagse Beemden Festival is er een open dag georganiseerd op de kinderboerderij. Er waren diverse activiteiten zoals schminken, springkussens, paardrijden, oude tractor, kantklossen en nog veel meer. Het was gezellig druk. En ook de dieren keken hun ogen uit. Onderstaande foto’s geven een kleine impressie.

 

De donatie actie voor een nieuw hekwerk bij de boerengeiten is een groot succes geworden. Het nieuwe hekwerk is inmiddels besteld. Helaas gaat het leveren nog wel even duren. Zodra het binnen is zal het worden geplaatst. Mona, Bambi, Maan en Faya (van Li naar re op de foto) en de andere geiten zijn jullie daar heel dankbaar voor!!!