2024 De “Kom Klimmen en Springen” middag 21 april

In eerste instantie leek het erop dat deze middag zou verregenen. Maar gelukkig was daar de  weerman van de Sik.  Hij voorspelde dat het weer vanaf twee uur beter zou zijn. En dat kwam uit!! Echt voorjaarsweer met een beetje wind en vooral met de zon. Niet alleen de mensen waren er blij mee maar ook de dieren! Kortom het werd weer gezellig druk op deze middag, kijk maar naar de foto’s.

 

 

 

2024 Pasen op Kinderboerderij De Sik

Zondag 23 maart was het alweer zover; Pasen op kinderboerderij De Sik. Het vooruitzicht met betrekking tot het weer was niet al te best. Maar zelfs de paashaas vond het meevallen en gelukkig de bezoekers ook! Er waren diverse activiteiten zoals schminken, paaseieren zoeken met de paashaas en natuurlijk een springkussen. Het was weer gezellig druk!

 

2024 NL Doet 16 maart 

Diverse vrijwilligers hebben zich ingespannen op Kinderboerderij De Sik gedurende deze dag. Zo is een deel van de opslag stal geverfd (en een jas), de tuin is deels onkruid vrijgemaakt, de mozaiekbank is weer hersteld, bij de konijnenflat is de buitenren aangepast en bij de zijdehoenders is een nieuwe overkapping geplaatst. Kortom een productieve dag. Alle vrijwilligers hartel;ijk dank voor jullie inspanning

   

 

 

Burendag 23 september 2023

Tijdens de burendag is de overkapping bij de grote kippen vervangen. Dat was hard nodig omdat de oude overkapping kapot was gewaaid. Met hulp van Kees, Ronald en Jeroen werd deze klus geklaard onder toezicht van Peter. Allemaal bedankt voor jullie inzet die dag

 

Nieuw hekwerk van doneer actie deels geplaatst

Op 16 september is er met een aantal vrijwilligers begonnen met het plaatsten van het nieuwe hekwerk van de doneeractie. En dat dankzij de medewerking van iedereen die iets heeft gedoneerd. Nogmaals onze dank daarvoor.

Het eerste deel van de stal van de kleine geiten langs de omloop naar de sloot is nu geplaatst. Het andere deel van de sluis naar de hoofdingang volgt later dit jaar. Remco, Jeroen en Patrick dank voor jullie inzet. Het ziet er puik uit.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kinderboerderij De SIK 35 jaar jong

Op 3 september 2023 was het zover Kinderboerderij viert het 35 jarige bestaan. Omstreeks 13.00 uur werd de feestdag geopend door de burgemeester van Breda, de heer Depla

 

 

Het was gezellig druk met veel mensen uit de wijk. Tussen de bezoekers was ook mevrouw Wiegerdina aanwezig met haar kleindochter. Zij was 1 van de mede- oprichters en verzorgende van de dieren vanaf 1988 tot en met 1993.

 

 

Natuurlijke waren er weer diverse activiteiten georganiseerd, zoals springkussens, air brush tatoeages, live muziek en een hapje en een drankje. Hierbij een impressie van deze feestelijk dag.

 

 

Buurtcamping 18 juli 29023 dag 1

Het was weer gezellig druk op deze eerste dag van de buurtcamping. r was dan ook veel te doen zoals pijl en boog schieten, hoepelen, figuur zagen, sate van vruchten maken en nog veel meer. Zie hieronder voor wat foto’s

Straat speeldag 21 juni 2023

Samen met De Sleutel, Grote Broer & Grote Zus was er weer een gezellige straat speelmiddag met diverse activiteiten. Zie onder andere deze link https://hbnieuws.nl/N6014-NG297-Wipe-out-ballenbaan-is-de-grote-uitdaging.html

In onderstaande fotogallerie een kleine impressie van de gezellige middag op De Sik

 

Open dag De Sik (10 juni 2023)

Het was weer gezellig druk op onze open dag. Onder de bomen was het heerlijk vertoeven.. Ouders en kinderen vermaakte zih uitstekend. Hierbij een kleine foto impressie.

 

Schapen scheren II (3 mei 2023)

Jan Brouwer heeft de volgende foto’s van het schapen scheren ter beschikking gesteld voor publicatie op onze website. Ook deze geven een mooi beeld van schaap naar trui.

 

Schapen scheren 3 mei 2023

Onder veel belangstelling zijn de schapen van Kinderboerderij De Sik weer geschoren. Daarnaast was te zien hoe de vacht nadat deze is schoon gemaakt, wordt gesponnen tot draden wol. Met de draden wol is dan weer een fijne warme trui te breien! Hierbij een kleine foto impressie

 

Pasen 2023

Eigenlijk een week te vroeg maar wat was het gezellig met de paashaas, de kip tok de springkussens en niet te vergeten alle bezoekers. Gelukkig hielp het weer ook mee en was het zelfs wat zonnig. Een kleine foto impressie:

 

Halloween middag op de SIK.

Op 26 oktober werd in de middag Halloween gevierd op Kinderboerderij De Sik. Schminken, springkussen en mooi weer maakte er een gezellige middag van. Hierbij een kleine foto impressie.

 

Burendag 2: Gezellig samen praten, spelen en….

Deze tweede dag volgde direct op Burendag 1. Toen stonden de vrijwilligers in de regen, maar deze dag liet regelmatig de zon zien. De SIK had weer van alles geregeld zoals een disco springkussen, een Eenhoorn springkussen, Schminken of een tattoo en natuurlijk paardrijden! Er waren dit keer wel hele grote paarden!

 

Burendag 1: Samen klussen!

Helaas werkte het weer niet echt mee! Maar de vrijwilligers die er waren hebben keihard gewerkt! De schuilstal is voorzien van een nieuw dak. Een klein deel bij de ingang van de schuilstal is bestraat. Hartelijk dak TOPPERS!

 

11 September nazomer Kids festival op de sik

Het was weer ouderwets gezellig op De Sik!

11 September: Het hekwerk is geplaatst om de bokken van de geiten te scheiden

Afgelopen zondag hebben Patrick, Tim, Victor en Kees het hekwerk geplaatst om de bokken van de geiten gescheiden te houden, Het is een dubbelstaaf hekwerk geworden van ca 1,45 hoog. Dus hoog en sterk genoeg voor een effectieve scheiding.

 

Wij feesten door! Buurtcamping 2.0

Een impressie van drie dagen feest!


Buurtcamping Kesteren Dag 1

Buurtcamping Kesteren Dag 2

Buurtcamping Kesteren Dag 3